Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Krimi

MIZNÚ BICYKLE: V Starej Ľubovni a v Zámutove úradujú zlodeji

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dvere do pivničných priestorov a pivníc by mali byť riadne uzamknuté, apeluje polícia.

Prešov 11. augusta (TASR) - Policajti zo Starej Ľubovne a taktiež z Vranova nad Topľou vyšetrujú krádeže bicyklov, ktoré ich majitelia mali odložené v pivnici, respektíve v kočikárni. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

"V priebehu minulého týždňa doposiaľ neznámy páchateľ vošiel vchodovými dverami do bytového domu na Okružnej ulici v Starej Ľubovni a prešiel do pivničných priestorov. Na jednej z pivníc vypáčil dvere a ukradol odtiaľ bicykel. Následne sa vlámal aj do druhej pivnice, z ktorej však nič neukradol. Výška spôsobenej škody zatiaľ nebola vyčíslená," uviedol Džobanik.

Ako ďalej povedal, vranovskí policajti vyšetrujú krádež bicykla z kočikárne bytového domu v obci Zámutov. "Ku krádeži došlo počas noci z utorka (9. 8.) na stredu (10. 8.), keď zatiaľ neznámy páchateľ vypáčil dvere na bytovom dome a z kočikárne odcudzil bicykel. Spôsobená škoda bola vyčíslená na takmer 1600 eur," doplnil Džobanik.

Pri predchádzaní takýmto krádežiam je podľa jeho slov dôležité, aby už vchodové dvere do bytových domov boli zatvorené a aj uzamknuté. Zároveň je dôležité, aby obyvatelia bytov neotvárali vchodové dvere cudzím ľuďom.

"Dvere do pivničných priestorov a pivníc by mali byť riadne uzamknuté. Je potrebné zvážiť, aké cenné veci v pivnici ľudia odložia. Zvlášť ak ide o tradičné 'bytovkové' pivnice z obyčajných drevených latiek, ktoré sú uzamknuté len 'petlicou' s visiacim zámkom. Takéto zabezpečenie nepredstavuje pre zlodeja žiadny problém a je ľahko prekonateľné," skonštatoval Džobanik.

Polícia odporúča zvážiť tiež zvýšenie zabezpečenia spomenutých priestorov, nielen vstupných dverí do bytu. Za zváženie podľa nej stojí aj nainštalovanie bezpečnostných kamier pri vchodových dverách a na chodbách, ktoré môže pomôcť pri vypátraní zlodeja a ukradnutých vecí.