Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Krimi

Vyšetrujú krádež káblov v Lipanoch a Rokycanoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR Roman Hanc

Taktiež v sobotu bolo na linku 158 oznámené, že na pozemku v katastrálnom území obce Rokycany páchateľ vykopal ryhu s dĺžkou 491 metrov, z ktorej ukradol medené telekomunikačné káble.

Prešov 15. mája (TASR) - Trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia, ako aj vo veci trestného činu krádeže vedie polícia v súvislosti s krádežou telekomunikačných káblov v Lipanoch a Rokycanoch. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"V sobotu (13. 5.) dopoludnia bolo na polícii oznámené, že v Lipanoch na Sabinovskej ulici došlo k poškodeniu podzemného telekomunikačného vedenia. Páchateľ poškodil optické zväzky v optickom kábli, ktorý sa nachádza pod optickým rozvádzačom, pričom týmto znemožnil prístup k optickému internetu pre viac ako 20 domácností," uviedla Ligdayová s tým, že poškodená spoločnosť škodu vyčíslila na približne 3500 eur.

Taktiež v sobotu bolo na linku 158 oznámené, že na pozemku v katastrálnom území obce Rokycany páchateľ vykopal ryhu s dĺžkou 491 metrov, z ktorej ukradol medené telekomunikačné káble. "Zlodej výkopom poškodil plodinu, ktorá tam bola posiata, a tak hospodárovi spôsobil škodu vo výške 1800 eur. Škoda krádežou telekomunikačných káblov zatiaľ nebola vyčíslená," doplnila Ligdayová.

V Rokycanoch došlo podľa hovorkyne aj k druhému prípadu krádeže telekomunikačných metalických káblov. "Páchateľ vytvoril 38-metrovú ryhu, z ktorej ukradol medené káble. Vznikla škoda aj hospodárovi, aj poškodenej spoločnosti," dodala krajská policajná hovorkyňa.