Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Deti v Bratislave sa mali pokúsiť uniesť, podozrenie nepotvrdili

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR

Priblížil, že polícia v pondelok (6. 3.) prijala oznámenie o podozrivej dodávke v druhom a treťom bratislavskom okrese, ktorej posádka mala na ulici osloviť dve maloleté dievčatá.

Bratislava 7. marca (TASR) - Bratislavská polícia po preverení informácií šíriacich sa na sociálnych sieťach skonštatovala, že v súvislosti s bielou dodávkou bez EČV nedošlo v Bratislave k pokusom o únos. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré TASR poskytol bratislavský krajský hovorca Mihal Szeiff.

Priblížil, že polícia v pondelok (6. 3.) prijala oznámenie o podozrivej dodávke v druhom a treťom bratislavskom okrese, ktorej posádka mala na ulici osloviť dve maloleté dievčatá. "V zmysle oznámení sa mala v jednom prípade posádka pokúsiť vtiahnuť maloletú osobu do vozidla. Policajti bezodkladne po prijatí oznámení začali vykonávať potrebné úkony s cieľom náležitého objasnenia veci. V rámci intenzívneho vyšetrovania v týchto veciach môžeme jednoznačne potvrdiť a verejnosť upokojiť, že hodnovernosť uvedených oznámení sa nepotvrdila," uviedol.

Pripomenul, že včasné prijatie informácie na čísle 158 zvyšuje pravdepodobnosť objasnenia protiprávneho konania oproti prípadom, keď občania takéto oznámenie urobia prostredníctvom statusov na sociálnych sieťach.