Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Ukrajinca so zákazom vstupu na SR zachytili kamery na hraniciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Na základe kamerového záznamu kontrolovali hraničiari z Maťovských Vojkoviec Ukrajinca približne 800 metrov od vonkajšej hranice a následne ho, z dôvodu zistenia totožnosti, predviedli na oddelenie.

Lekárovce 5. mája (TASR) – Neoprávnené prekročenie vonkajšej hranice s Ukrajinou zaznamenali v sobotu (1. 5.) krátko po polnoci hraničiari v katastrálnom území obce Lekárovce v okrese Sobrance. Ukrajinec, ktorý sa ho dopustil, má už v súčasnosti uložený zákaz vstupu na územie SR a ostatných členských štátov EÚ. TASR o tom informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

Ako uviedla, na základe kamerového záznamu kontrolovali hraničiari z Maťovských Vojkoviec Ukrajinca približne 800 metrov od vonkajšej hranice a následne ho, z dôvodu zistenia totožnosti, predviedli na oddelenie. "Policajti vydali cudzincovi rozhodnutie o administratívnom vyhostení s uložením zákazu vstupu na územie SR a ostatných členských štátov na dobu piatich rokov," doplnila Kopernická s tým, že Ukrajinec sa podrobil aj RT-PCR testu na ochorenie COVID-19 s negatívnym výsledkom.

V stredu policajti nelegálneho migranta odovzdali príslušníkom Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny.