Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Krimi

Vodič bez autoškoly a pod vplyvom niekoľkých drog skončil v priekope

Na snímke miesto nehody. Foto: fb: Polícia SR - Banskobystrický kraj

Pri nehode sa ťažko zranil vodič aj jeho 20-ročná spolujazdkyňa, ktorú museli do nemocnice transportovať leteckí záchranári.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Veľká Ves 13. mája (TASR) - Pri dopravnej nehode pri obci Veľká Ves v okrese Poltár, ku ktorej došlo v sobotu (11. 5.) popoludní, sa ťažko zranili dve osoby. Osobné auto, ktoré sa niekoľkokrát prevrátilo, šoféroval mladík bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom viacerých drog, na mieste museli zasahovať aj leteckí záchranári. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

"Podľa doposiaľ zistených informácií k nehode došlo v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy stavu a povahe vozovky, ako aj svojim schopnostiam. Za volantom auta sedel 21-ročný muž, ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia," priblížila polícia.

Osobné auto malo podľa polície približne 40 metrov od obce Veľká Ves prejsť do protismeru a naraziť do priekopy, následne sa pravdepodobne niekoľkokrát prevrátilo. "Vodič bol po nehode podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Bol mu takisto odobratý biologický materiál, ktorého predbežným skúmaním bola zistená prítomnosť amfetamínu, metamfetamínu, tetrahydrokanabinolu a extázy," skonštatovala polícia.

Pri nehode sa ťažko zranil vodič aj jeho 20-ročná spolujazdkyňa, ktorú museli do nemocnice transportovať leteckí záchranári. Polícia v súvislosti s nehodou začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví, začaté bolo aj trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. "Počas dokumentovania dopravnej nehody sa vo vozidle našli podozrivé látky, ktoré budú predmetom expertízneho skúmania," vysvetlila polícia.