Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Krimi

Príbuzní vraha z Uherského Brodu vyjadrili sústrať rodinám obetí

Ľudia kladú sviečky a kvety počas pietnej spomienky pri reštaurácii Družba, v ktorej včera 62-ročný muž zastrelil osem ľudí a seba, 25. februára 2015 v Uherskom Brode. Všetky obete pochádzali zo Zlínskeho kraja, kde leží aj malé mesto Uherský Brod, len 30 kilometrov od Slovenska. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vraha Zdeňka K. údajne príbuzní naposledy videli pred 12 rokmi na pohrebe, odvtedy s ním nekomunikovali a o jeho živote nič nevedeli.

Praha 27. februára (TASR) - Rodina muža, ktorý v juhomoravskom meste Uherský Brod zastrelil v utorok v miestnej reštaurácii osem ľudí, zaslala Syndikátu novinárov Českej republiky list určený médiám. Vyjadruje v ňom úprimnú sústrasť rodinám obetí. Informovala o tom ČT24.



Vraha Zdeňka K. údajne príbuzní naposledy videli pred 12 rokmi na pohrebe, odvtedy s ním nekomunikovali a o jeho živote nič nevedeli. Prišiel o prácu a údajne sa uzavrel do seba.



Príbuzní vraha z Uherského Brodu zároveň vo svojom liste prosia médiá, aby rešpektovali ich situáciu a nepokúšali sa ich kontaktovať.



Štátny zástupca (prokurátor) dnes vydal súhlas s pohrebom obetí utorňajšej streľby, čo je podmienka, aby mohli prebehnúť posledné rozlúčky.