Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

Dušana K. obvinili aj zo zločinu podporovania zločineckej skupiny

Na snímke špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (uprostred), ktorého zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) v Bratislave vo štvrtok 22. októbra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

NAKA naďalej pokračuje na viacerých miestach v rozsiahlych procesných úkonoch, preto podľa policajného hovorcu nie je možné poskytnúť bližšie informácie.

Bratislava 22. októbra (TASR) - Špeciálneho prokurátora Dušana K. vyšetrovateľ obvinil okrem zločinu prijímania úplatku aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a z pokračovacieho zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. TASR o tom vo štvrtok informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) pri štvrtkovom zásahu v Bratislave zadržala aj Norberta P. Toho vyšetrovateľ obvinil zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti a z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Slivka dodal, že NAKA naďalej pokračuje na viacerých miestach v rozsiahlych procesných úkonoch, preto podľa policajného hovorcu nie je možné poskytnúť bližšie informácie.