Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

Prokuratúra opäť žiada väzbu pre podnikateľku Eleonóru M.

Archívna snímka. Súd s košickou podnikateľkou Eleonórou M. (na snímke vpravo) 15. mája 2013 v Košiciach. Obžaloba jej dáva za vinu, že v roku 2008 si neoprávnene uplatnila nadmerný odpočet DPH vo výške zhruba 33.000 eur. Foto: TASR/František Iván

Známej košickej podnikateľke Eleonóre M., ktorá je obvinená z daňových podvodov, hrozí opäť pobyt za mrežami.

Košice 3. decembra (TASR) – Známej košickej podnikateľke Eleonóre M., ktorá je obvinená z daňových podvodov, hrozí opäť pobyt za mrežami. Krajská prokuratúra v Košiciach dnes podala návrh na jej vzatie do väzby, pričom polícia ju zadržala ešte v pondelok (1.12.). TASR to potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko.

Dôvodom žiadosti sú informácie o tom, že podnikateľka chce vycestovať do zahraničia. "My sme z toho vyvodili záver, že chce ujsť pred trestným stíhaním, pričom jej hrozí vysoký trest. Tvrdíme, že ide o dôvody útekovej väzby, a preto sme dali návrh na jej vzatie do väzby," vysvetlil Filičko. O žiadosti rozhodne sudca Okresného súdu Košice I.

Podľa denníka Korzár sa Eleonóra M. po zadržaní políciou psychicky zrútila a bola hospitalizovaná na 1. psychiatrickej klinike Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP).

Mediálne známa podnikateľka je obvinená v kauze daňových podvodov za takmer sedem miliónov eur. Podľa vyšetrovateľov figurovala v organizovanej skupine, ktorá falšovala doklady a podávala nepravdivé daňové priznania. Pre obavy z možného ovplyvňovania svedkov a marenia trestného stíhania už bola vo väzbe 13 mesiacov, prepustili ju z nej 3. októbra tohto roku. Prokuratúra pritom neúspešne žiadala súd o ďalšie predĺženie väzby.