Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Krimi

Slovenské orgány odovzdali v Rajke nájomného vraha zadržaného v Prahe

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Tridsaťosemročný Csaba D., ktorý sa narodil v srbskej Vojvodine, je podľa internetovej stránky Police.hu podozrivý z vraždy podnikateľa vlani v septembri v Budapešti.

Budapešť 18. júla (TASR) - Príslušníci slovenskej špeciálnej jednotky Lynx Commando odovzdali vo štvrtok na slovensko-maďarskom hraničnom priechode Rajka Csabu D. maďarskej protiteroristickej jednotke TEK. Muž, ktorého zadržala česká polícia v Prahe na základe medzinárodného zatykača, je podozrivý z viacerých nájomných vrážd, uviedol spravodajský server Origo.hu.

Tridsaťosemročný Csaba D., ktorý sa narodil v srbskej Vojvodine, je podľa internetovej stránky Police.hu podozrivý z vraždy podnikateľa vlani v septembri v Budapešti, okrem toho mal vraždiť aj v Belehrade a Amsterdame.

Českí policajti ho zadržali 1. marca v hoteli. Pražský súd rozhodol, že podozrivého nájomného vraha môže Česká republika vydať Srbsku i Maďarsku. Napokon na základe rozhodnutia českého ministra ho vydali Maďarsku.

Podozrivý odmietol vypovedať, maďarská polícia ho zadržala a iniciovala, aby súd rozhodol o jeho vzatí do vyšetrovacej väzby, uviedla polícia.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach