Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Krimi

Streľba pri banke si vyžiadala dve obete a 6 zranených policajtov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Očití svedkovia, ktorí sa nachádzali v blízkosti banky, podľa stanice CBC hovorili o 50 výstreloch.

Vancouver 29. júna (TASR) - Dve obete a najmenej šesť zranených si vyžiadala utorková streľba pri budove banky neďaleko kanadského mesta Vancouver. S odvolaním sa na tamojšie policajné zdroje o tom v stredu informovala agentúra DPA.

Polícia dostala hlásenie o dvoch ozbrojených mužoch, ktorí vstúpili do banky v meste Saanich, v utorok okolo poludnia miestneho času.

Po príchode polície vypukla prestrelka, pri ktorej utrpelo zranenia dovedna šesť policajtov. Dvoch podozrivých mužov na mieste zastrelili, píše DPA. Očití svedkovia, ktorí sa nachádzali v blízkosti banky, podľa stanice CBC hovorili o 50 výstreloch. Zamestnanci banky ani ďalšie osoby pri incidente podľa informácií polície zranenia neutrpeli.

Stanica CBC zverejnila aj 23-sekundové video, na ktorom je vidieť, ako policajti v uniformách za zvukov streľby utekajú po ulici k jednej budove.

Traja zranení policajti boli vo vážnom stave a museli ich operovať. Vyšetrovatelia pátrali po možnom treťom podozrivom, nakoniec však o niekoľko hodín príslušné varovanie adresované obyvateľom zrušili.