Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Krimi

Raper Pavol M. alias Palermo z akcie Venal dostal 10 rokov väzenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zločinecká skupina z okolia Serede mala pôsobiť v oblasti Trnavského kraja. Obžalovaných bolo v rámci tohto prípadu 13 osôb.

Pezinok 8. septembra (TASR) – Raper Pavol M. alias Palermo dostal za činnosť pre zločineckú drogovú skupinu z okolia Serede desaťročný úhrnný trest väzenia. Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku vo štvrtok odsúdil na nepodmienečné tresty aj ďalších piatich spoluobžalovaných. Všetci priznali vinu. Prípad sa týka policajnej akcie Venal 6. Rozhodnutie súdu v časti výroku o treste zatiaľ nie je právoplatné.

ŠTS uložil úhrnné tresty od päť do 12 rokov väzenia. V prípade Zdenka S. úhrnný 14-ročný trest, keďže už bol predtým právoplatne odsúdený. Všetci dostali tiež trest prepadnutia majetku a ochranný trojročný dohľad. Dvojica Milan M. a Martin M. sa vzdali práva na podanie odvolania. Ostatní, rovnako aj prokurátor, si ponechali lehotu.

"Súd zvážil všetky poľahčujúce okolnosti vo vzťahu k môjmu klientovi. Trest považujeme za zákonný a správny. Ponechali sme si lehotu na podanie odvolania," uviedla obhajkyňa Pavla M. Ivana Kochanská.

"Súd ocenil mimoriadnym znížením trestov pod spodné hranice trestných sadzieb skutočnosť, že sa obžalovaní k zažalovaným trestným činom doznali," vyhlásila predsedníčka senátu ŠTS Pamela Záleská. Obžalovaní podľa jej slov svojimi priznaniami pomohli rýchlejšiemu a jednoduchšiemu objasneniu prípadu. Súd sa po uznaní viny mohol zamerať len na výšku uložených trestov a ochranných opatrení. Väčšine z obžalovaných pôvodne hrozili vyše 20-ročné tresty.

Zločinecká skupina z okolia Serede mala pôsobiť v oblasti Trnavského kraja. Obžalovaných bolo v rámci tohto prípadu 13 osôb. Sedem nepriznalo vinu a v ich prípade pokračuje na ŠTS proces. Na čele zločineckého gangu zo Serede mal stáť Slavomír W., ktorého ŠTS na jar neprávoplatne odsúdil na 24 rokov odňatia slobody.