Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

V kauze vraždy expolicajta Vladimíra K. čítali výpovede svedkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Obžalovaného Mateja H. už dvakrát okresný súd odsúdil na 15 rokov väzenia, no odvolací súd vždy vrátil prípad späť pre viaceré procesné pochybenia.

Bratislava 7. júna (TASR) - Na hlavnom pojednávaní v kauze vraždy expolicajta Vladimíra K. z roku 2009, ktorá sa stala v bratislavskej Vrakuni, čítali výpovede svedkov. Súdny proces sa uskutočnil v utorok (6. 6.) na Mestskom súde Bratislava I. TASR to uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Na hlavnom pojednávaní boli prečítané výpovede svedkov, ktorí vypovedali pred predchádzajúcim senátom," priblížil hovorca.

Obžalovaného Mateja H. už dvakrát okresný súd odsúdil na 15 rokov väzenia, no odvolací súd vždy vrátil prípad späť pre viaceré procesné pochybenia. V máji 2019 bola vec pridelená novému zákonnému sudcovi.

Podľa znalcov Vladimír K. zomrel na následky ťažkých zranení brucha a srdca, ktoré mal utrpieť na Vianoce 2009 v bare v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. Podozrivý Matej H. sa rok vyhýbal výsluchu na polícii. Tvrdil, že o zatykači nevedel a po vražde náhodne odcestoval do zahraničia. Po návrate prišiel s obhajcom na políciu s tým, že bol v Taliansku.