Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

TRAGICKÁ NEHODA: Po zrážke s autom prišli o život dve deti

Podľa doterajších zistení vodič (2003) vozidla zn. BMW, ktoré viedol v smere od obce Slavkovce na obec Zemplínske Kopčany neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a približne 50 m od začiatku obce zrazil 2 chodcov – maloleté osoby (2011, 2008). 27.5. 2023 Foto: FB Polícia SR - Košický kraj

Obeťami nehody sú dievča narodené v roku 2011 a chlapec v roku 2008.

Zemplínske Kopčany 27. mája (TASR) - Po zrážke s autom v katastri obce Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce prišli o život dve deti. K tragickej nehode došlo v piatok (26. 5.) okolo 21.00 h. Pre TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

"Došlo k zrážke s vozidlo zn. BMW, ktoré viedol vodič narodený v roku 2003," spresnila s tým, že obeťami nehody sú dievča narodené v roku 2011 a chlapec v roku 2008.

Podľa doterajších zistení išiel vodič smerom od obce Slavkovce do Zemplínskych Kopčian. "Počas prechádzania miernej ľavotočivej zákruty sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke a neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky," uviedla Ivanová s tým, že približne 50 metrov od začiatku obce zrazil dvoch maloletých chodcov, ktorí pravdepodobne kráčali oproti idúcemu vozidlu. Obe deti utrpeli pri zrážke zranenia, ktorým na mieste podľahli.

Vodiča a spolujazdca previezli do michalovskej nemocnice, utrpeli zranenia nešpecifikovaného rozsahu. "Počas dokumentovania dopravnej nehody bol vodič podrobený dychovej skúške, tá však prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. Na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme bol v nemocnici vodičovi aj spolujazdcovi odobratý biologický materiál," dodala.

Polícia v súvislosti s touto tragickou nehodou začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Bližšie okolnosti, za akých k nej došlo, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.



Výberová chronológia smrteľných nehôd áut s chodcami na Slovensku od roku 2020


2023
26. februára – Po zrážke s osobným autom na priechode pre chodcov pri obci Turňa nad Bodvou v okrese Košice-okolie zomrela 70-ročná chodkyňa.

24. februára - Pri tragickej dopravnej nehode v Sečovciach v okrese Trebišov prišiel o život 23-ročný chodec. Pri miestnej osade ho zachytilo auto.


2022
2. októbra - V centre Bratislavy narazilo krátko po 22.24 auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala päť mŕtvych a viacerých zranených. Ide o najtragickejšiu udalosť pri podobnom dopravnom nešťastí v dejinách samostatnej SR.

26. februára - K dvom tragickým zrážkam vozidiel s chodcami došlo v Bratislavskom kraji. Prvý prípad sa udial v Devínskej Novej Vsi. Vodič osobného auta spozoroval v krátkej vzdialenosti pred vozidlom chodca, ktorý prechádzal stredom vozovky. Chodec zraneniam na mieste podľahol.

- K druhej udalosti došlo v katastri mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica. Vodič nákladného auta zrazil 41-ročného muža, ktorý na následky zranení podľahol.

15. februára – K tragickej nehode došlo na neosvetlenej ceste tretej triedy v smere od Moravského Svätého Jána na hraničný priechod s Rakúskom v okrese Senica. Vodič osobného auta narazil do dvoch chodcov s invalidným vozíkom, ktorí na následky zomreli.


2021
10. septembra – Pri obchádzaní autobusu stojaceho na zastávke zrazil 19-ročný vodič v obci Kajal v okrese Galanta 43-ročného muža. Ten mal vychádzať na cestu spoza autobusu neďaleko priechodu pre chodcov. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.


2020
6. novembra – Pri tragickej nehode medzi Trnavou a Dolnou Krupou zomrel chodec. Vodička na osobnom aute išla v smere na Dolnú Krupú. Z nezistených príčin zišla pravou stranou auta mimo cestu a narazila do muža.

21. septembra - V Bratislave na Tomášikovej ulici zahynula pri dopravnej nehode 18-ročná chodkyňa. Auto šoférovala 35-ročná vodička, pričom k zrážke došlo na označenom priechode pre chodcov.

28. augusta – Pri dopravnej nehode, ku ktorej došlo v košickej mestskej časti Šaca, zomrela 50-ročná chodkyňa. Žena vbehla do jazdnej dráhy osobného vozidla, ktoré išlo po Buzinskej ulici.

5. júla – K dopravnej nehode auta s chodcom, pri ktorej bolo usmrtené 16-ročné dievča, došlo v obci Banka. Tragédia sa stala mimo priechodu pre chodcov.