Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Krimi

V Bratislave obvinila dvoch mužov z nedovolenej výroby omamných látok

Na policajnej snímke zadržané drogy. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Polícia v Bratislave obvinila dvoch mužov z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. TASR o tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

U 41-ročného Ladislava B. polícia zaistila viacero druhov drog, ako metamfetamín v množstve 22.479 miligramov, kokaín a extáza. "Zaistené množstvo metamfetamínu predstavuje 250 obvyklých jednorazových dávok drogy," doplnil Szeiff.

Zhabaná bola aj krátka strelná zbraň a niekoľko kusov streliva, ktoré budú objektom kriminalisticko-expertízneho skúmania.

U 31-ročného Nikolasa M. bol zaistený metamfetamín v množstve 2586 miligramov, čo zodpovedá približne 20 obvyklým jednorazovým dávkam drogy.

Vyšetrovatelia voči nim vzniesli obvinenie. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov.

V rámci akcie s názvom Vlk vykonala polícia koncom novembra tri domové prehliadky a dve prehliadky nebytových a iných priestorov. Rovnako prehľadali aj motorové vozidlá v bratislavských okresoch Ružinov, Petržalka a Nové Mesto.