Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Krimi

V obci Gerasdorf pri Viedni zastrelili ruského azylanta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Polícii zločin v obci ležiacej pri severnom okraji Viedne nahlásili okolo 19.30 h. Správy, podľa ktorých muža zabili výstrelom do hlavy, oficiálne miesta zatiaľ nepotvrdili.

Viedeň 5. júla (TASR) - V dolnorakúskej obci Gerasdorf bei Wien zastrelili v sobotu večer ruského žiadateľa o azyl. Podozrivého z tohto činu zadržali v rámci pátrania v meste Linz, oznámilo krajinské policajné riaditeľstvo. Motívy krvavého činu neboli bezprostredne známe, informovala agentúra APA.

Polícii zločin v obci ležiacej pri severnom okraji Viedne nahlásili okolo 19.30 h. Správy, podľa ktorých muža zabili výstrelom do hlavy, oficiálne miesta zatiaľ nepotvrdili. S odvolaním sa na prebiehajúce vyšetrovanie predbežne nezverejnili ani žiadne bližšie informácie o obeti. Okolie miesta činu bolo aj v sobotu neskoro večer naďalej uzavreté.

Vyšetrovateľov na stopu podozrivého dostali informácie o pohybe jeho možného vozidla na diaľnici A1 smerom do Linzu, uviedol hovorca polície. Muža zadržali napokon v hornorakúskej metropole aj za účasti špeciálnej policajnej jednotky EKO-Cobra. Podozrivý odpor nekládol. Ani o ňom neboli zatiaľ k dispozícii bližšie informácie, dopĺňa APA.