Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Krimi

V Slovinsku chytili dodávku, v ktorej pašovali 21 migrantov

Ilustračná snímka Foto: TASR/Colný úrad Bratislava

Grécka polícia zas zadržala na ostrove Kréta desať migrantov s falošnými pasmi.

Rogatec 8. novembra (TASR) - Slovinská polícia objavila v pondelok v dodávke so švajčiarskou poznávacou značkou 21 pakistanských a afganských migrantov. Dodávku našli odstavenú neďaleko hraníc s Chorvátskom, informovala dnes slovinská agentúra STA.

Vodič predtým nezastavil na pokyn policajta a pokračoval v jazde smerom k slovinsko-chorvátskemu hraničnému priechodu v obci Rogatec. Auto potom odstavil na hranici, vystúpil z neho a pešo ušiel, oznámila dnes polícia v slovinskom meste Celje.

Migranti, z ktorých desať pochádzalo z Pakistanu a 11 z Afganistanu, boli vo veku 16 - 40 rokov. Migranti po absolvovaní procedúry overovania totožnosti požiadali o azyl.

Polícia uviedla, že stále pátra po vodičovi dodávky a po ďalších osobách, ktoré by prípadne mohli byť do pašovania migrantov zapojené.

Grécka polícia zadržala na ostrove Kréta desať migrantov s falošnými pasmi



Desať migrantov, ktorí chceli so sfalšovanými cestovnými dokumentmi opustiť grécky ostrov Kréta a letecky sa presunúť do Nemecka, Švajčiarska alebo Veľkej Británie, zadržala grécka polícia.

Migranti z Afganistanu, Iraku alebo Sýrie sa preukázali pri kontrole cestovných dokumentov na letisku v Heraklione pasmi Maďarska, Rumunska, ale aj Japonska, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

Podobné odhalenia sú na gréckych ostrovoch v Egejskom mori prakticky na dennom poriadku. Letná dovolenka na Kréte i na egejských ostrovoch ešte neskončila, a tak sa pašeráci i migranti nádejajú, že na tamojších menších letiskách si ich sfalšované cestovné dokumenty nikto nevšimne.