Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Opitému mužovi hrozí za vyhrážanie a ozbrojovanie osemročné väzenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Žiline

Skúška mu preukázala v dychu až 2,67 promile alkoholu.

Važec 26. februára (TASR) – Až osemročný pobyt vo väzení za nedovolené ozbrojovanie a nebezpečné vyhrážanie hrozí 41-ročnému mužovi, ktorého zadržali policajné jednotky v utorok 24. februára v hornoliptovskej obci Važec. TASR o tom dnes informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Radko Moravčík.

"Obvinený umožnil vstup do rodinného domu ďalším dvom mužom a po krátkom čase im priniesol ukázať neznáme predmety, o ktorých tvrdil, že je to semtex. Zároveň im povedal, že celý dom je podmínovaný a ak sa bude musieť z neho vysťahovať, tak ho vyhodí do vzduchu a zrovná so zemou," opísal krajský policajný hovorca.

Rozhodnutie návštevníkov domu oznámiť polícii nebezpečné správanie ich hostiteľa umocnili dôvodné obavy z jeho ďalšieho tvrdenia, že má doma pištole a samopaly. "Vzápätí boli na miesto vyslané všetky dostupné policajné hliadky z viacerých útvarov zo širokého okolia vrátane pyrotechnika," spresnil Moravčík.

Zasahujúci policajti čo najrýchlejšie zadržali podozrivého muža. Následná skúška mu preukázala v dychu až 2,67 promile alkoholu. Expertízne skúmanie absolvujú zaistené rôzne súčiastky strelných zbraní, viac ako dve stovky nábojov i dva predmety, o ktorých zadržaný muž tvrdil, že sú to výbušniny.