Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Krimi

FOTO VO VNÚTRI: Po Behanovi ušiel ďalší väzeň, Igor Horváth

Foto: TASR/AP

Tento rok už ide o druhého väzňa, ktorému sa podarilo utiecť. Ľubomíra Behana, ktorý ušiel počas prác pri leopoldovskej väznici, dolapila polícia nedávno.

Bratislava 8. novembra (Teraz.sk) - Okresné mesto Rimavská Sobota je utvorená kvôli úteku väzňa (21) z lekárskeho ošetrenia. Lehotu na podmienečné prepustenie by mal za sebou 16. februára 2017. O prípade informovali portál TV JOJ.

Tento rok už ide o druhého väzňa, ktorému sa podarilo utiecť. Ľubomíra Behana, ktorý ušiel počas prác pri leopoldovskej väznici, dolapila polícia nedávno.

Po väzňovi pátrajú


Polícia stále pátra po 21-ročnom odsúdenom, ktorý sa dnes z lekárskeho vyšetrenia nevrátil do otvoreného oddelenia v Sabovej, mestskej časti Rimavskej Soboty, kde si odpykával trest.

„V súvislosti s útekom väzňa polícia v Rimavskej Sobote okamžite prijala potrebné opatrenia. Preverujeme všetky informácie, ktoré s tým súvisia a vykonávame riadne pátranie po osobe,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Andrea Petrovičová.

Polícia v Rimavskej Sobote sa obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po 21-ročnom Igorovi Horváthovi z Rimavskej Soboty.
Igor Horváth
Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Dotyčný bol vo výkone trestu odňatia slobody v otvorenom oddelení v Sabovej, miestnej časti Rimavskej Soboty, a do zariadenia sa nevrátil z lekárskeho vyšetrenia. Podľa slov hovorkyne je v súčasnosti na úteku. „Žiadame občanov, aby akékoľvek informácie o hľadanom mužovi oznámili na najbližšom útvare Policajného zboru alebo na linku tiesňového volania č. 158,“ zakončila.

„Vo výkone trestu odňatia slobody sa nachádzal pre spáchanie prečinu usmrtenia z nedbanlivosti počas autonehody, za čo mu bol uložený nepodmienečný trest v trvaní 30 mesiacov so zaradením do ústavu s minimálnym stupňom stráženia. Lehotu na podmienečné prepustenie by splnil 16. februára budúceho roku, koniec trestu má mať 16. mája 2018. Na základe uvedeného bolo voči odsúdenému začaté pátranie v súčinnosti s PZ," spresnil dnes pre TASR mediálne informácie riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.