Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Krimi

Muž z Veľkého Medera sa vyhrážal použitím zbraní, skončil vo väzbe

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ v Trnave

Poverený príslušník polície na základe zhromaždených dôkazov muža zadržal a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.

Veľký Meder 13. marca (TASR) – Za nebezpečné vyhrážanie závažnejším spôsobom konania hrozí 57-ročnému mužovi z Veľkého Medera odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky. Vo štvrtok (12.3.) ho na základe rozhodnutia súdu polícia eskortovala do výkonu väzby. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Trnave Martina Kredatusová.

"Obvinený prišiel 7. marca okolo 10.30 h do budovy Mestskej polície vo Veľkom Mederi, kde sa vyhrážal zabitím viacerým osobám. Muž uviedol, že má dostatok streliva na osem až desať ľudí, s ktorými si vybaví svoje problémy a že mu zostáva aj jeden náboj pre seba. Povedal tiež, že má zbraň a je schopný kedykoľvek ju použiť," priblížila udalosti hovorkyňa s tým, že na základe tohto oznámenia začali príslušníci PZ konať.

Podľa jej ďalších slov zbrane, ktoré mal muž v legálnej držbe, polícii dobrovoľne vydal a príslušníci ich zaistili. "Išlo o brokovnicu, revolver, pištoľ a 20 nábojov do týchto zbraní. Bol držiteľom zbrojného preukazu skupiny B na držanie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku," konštatovala Kredatusová. Dodala, že z vyšetrovania vyplynulo, že obvinený mal problémy s určitými osobami, ktoré ho údajne šikanovali, čo v ňom vyvolávalo hnev.

Poverený príslušník polície na základe zhromaždených dôkazov muža zadržal a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie. Za nebezpečné vyhrážanie závažnejším spôsobom konania mu hrozí odňatie slobody na šesť mesiacov až tri roky.