Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Sľúbil jej spoločný život a rodinu: Humenčanka prišla o 6400 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia upozorňuje ľudí, aby neverili sľubom na sociálnych sieťach. Podvodníci si podľa profilovej fotografie väčšinou vyhliadnu staršiu ženu a začnú jej v súkromných správach vyznávať lásku.

Humenné 24. júna (TASR) - Spoločný život a založenie rodiny nasľuboval neznámy muž istej Humenčanke, len aby sa dostal k jej peniazom. Ako TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, so ženou sa skontaktoval prostredníctvom sociálnej siete a neskôr spolu komunikovali cez mobilnú aplikáciu.

"Pod prísľubom spoločného života, založenia rodiny a inými ďalšími zámienkami, od nej postupne vylákal 6400 eur. Peniaze tak skončili na rôznych tureckých účtoch, avšak spoločný život a rodina sa nekonali. Humenský vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre prečin podvodu," uviedol Džobanik.

Polícia upozorňuje ľudí, aby neverili sľubom na sociálnych sieťach. Princíp je vždy rovnaký. Podvodníci si podľa profilovej fotografie väčšinou vyhliadnu staršiu ženu a začnú jej v súkromných správach vyznávať lásku. Typickým znakom tohto podvodu je lámaná slovenčina. Podvodník totiž komunikuje cez internetový prekladač.

"Postupne si získa dôveru a náklonnosť obete, a potom, keď si je už istý, že ju má spracovanú, vymyslí si príbeh a žiada od nej nemalé peniaze," vysvetlil Džobanik.

Polícia preto odporúča, aby si ľudia nepísali s podozrivými neznámymi osobami. Je to podľa nej mimoriadne nebezpečné.