Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Krimi

CHODCA ZRAZIL NA PRIECHODE: Muž pri nehode utrpel ťažké zranenia

Snímka z miesta nehody. Foto: FB Polícia SR - Banskobystrický kraj

Chodec pri nehode utrpel ťažké zranenia s dobou liečby viac ako šesť týždňov.

Veľké Teriakovce 22. februára (TASR) - V obci Veľké Teriakovce v okrese Rimavská Sobota došlo v stredu (21. 2.) večer k dopravnej nehode, pri ktorej sa vážne zranil 59-ročný chodec. Na priechode pre chodcov ho zrazil 45-ročný vodič osobného auta. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

"Podľa predbežných zistení z miesta nehody sa 45-ročný vodič pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke. Neskoro spozoroval chodca, ktorý vchádzal na priechod pre chodcov,"
priblížila polícia.

Chodec pri nehode utrpel ťažké zranenia s dobou liečby viac ako šesť týždňov. Policajný vyšetrovateľ v súvislosti s prípadom začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví. Dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania.

Polícia v súvislosti s nehodou upozorňuje vodičov, aby najmä v okolí priechodov pre chodcov dbali na zvýšenú pozornosť. Na obozretnosť vyzýva tiež chodcov. "Bez reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti vás vodič prichádzajúceho vozidla nemusí včas spozorovať," vysvetlila polícia.