Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Krimi

Za Bratislavčanmi chodia falošní exekútori a vymáhajú pokuty

Bratislavská MHD, ilustračné foto. Foto: TASR/JD

Upozorňuje na to Dopravný podnik Bratislava (DPB), ktorý v poslednom období zaznamenal niekoľko takýchto prípadov. Pripomína, že on pokuty osobne ani telefonicky nikdy nevymáha.

Bratislava 27. februára (TASR) – Bratislavčanov vraj doma navštevujú falošní exekútori, ktorí od nich vymáhajú neuhradené pokuty za cestovanie načierno v mestskej hromadnej doprave. Upozorňuje na to Dopravný podnik Bratislava (DPB), ktorý v poslednom období zaznamenal niekoľko takýchto prípadov. Pripomína, že on pokuty osobne ani telefonicky nikdy nevymáha.

Hovorkyňa DPB Adriana Volfová priblížila, že postup falošných exekútorov je vždy rovnaký. Podľa nej zazvonia pri dverách bytu alebo domu s tvrdením, že sú exekútori z bratislavského dopravného podniku. Ľuďom oznámia, že evidujú nezaplatenú pokutu, ktorú žiadajú uhradiť.

DPB ľudí vystríha voči takýmto podvodníkom a tvrdí, že postup dopravcu je diametrálne odlišný. "DPB pri vymáhaní pohľadávok, resp. pokút postupuje tak, že v lehote 30 dní odo dňa porušenia tarifných a prepravných podmienok môže dlžník uhradiť pokutu v pokladni DPB. Následne po uplynutí uvedenej lehoty sa pohľadávky vymáhajú prostredníctvom advokátskej kancelárie výlučne písomne," vysvetlila hovorkyňa.

Falošní exekútori podľa hovorkyne kontaktovali ľudí, ktorí nikdy nemali uloženú pokutu, i takých, ktorým pokuta v minulosti uložená bola. "Všetkých občanov vyzývame, ak by sa u nich doma objavili falošní exekútori, aby im nedávali žiadnu hotovosť a ihneď v tejto veci kontaktovali políciu," uviedla hovorkyňa.