Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Krimi

Muž sa vyhrážal a vydieral bývalú družku, hrozí mu desaťročné väzenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Muž mal svojej bývalej družke vulgárne nadávať a vyhrážať sa jej zabitím aj po príchode hliadky.

Chynorany 26. septembra (TASR) - Trest odňatia slobody až na desať rokov hrozí 37-ročnému mužovi, ktorý sa mal svojej bývalej družke v Chynoranoch v okrese Partizánske vyhrážať zabitím. V minulosti trestaný muž už čelí obvineniu zo zločinu vydierania v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Obvinený sa mal svojej bývalej družke v byte vyhrážať zabitím, ak s ním nebude mať pohlavný styk, neskôr s ním mala odísť zo strachu do pohostinstva, kde sa jej mal muž opäť vyhrážať. Poškodená odišla na toaletu, odkiaľ zavolala políciu," opísali policajti.

Muž mal svojej bývalej družke vulgárne nadávať a vyhrážať sa jej zabitím aj po príchode hliadky. "Privolaní policajti muža obmedzili na osobnej slobode. Po vykonaní dychovej skúšky, ktorá skončila s výsledkom 2,29 promile alkoholu, ho umiestnili do cely policajného zaistenia," doplnila polícia.

Vyšetrovateľ po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov podal podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby a spisový materiál odovzdal prokurátorovi na ďalšie konanie. "Obvinenému, ktorý bol už v minulosti súdne trestaný, tentoraz hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," dodali policajti.