Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Krimi

Žena napadla priateľa nožom, hrozí jej až trojročný trest

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Agresívnemu útoku predchádzala hádka.

Bratislava 1. marca (TASR) - Trest odňatia slobody až do troch rokov hrozí žene, ktorá mala v nedeľu (28. 2.) v Bratislave nožom napadnúť svojho priateľa. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin nebezpečného vyhrážania a pre trestný čin ublíženia na zdraví. Bratislavskí krajskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti.

"Žena mala 43-ročného poškodeného viackrát bodnúť do stehna pravej nohy pritom, ako ležal v posteli. Pri samotnom napadnutí sa mu mala aj slovne vyhrážať usmrtením," priblížili policajti s tým, že útoku predchádzala hádka a vyžiadal si lekárske ošetrenie poškodeného a jeho následný prevoz do jednej z bratislavských nemocníc.

Dychová skúška u ženy skončila s pozitívnym výsledkom. Zistených u nej bolo 0,91 miligramu etanolu na liter vydýchnutého vzduchu (mg/l), čo v prepočte predstavuje 1,90 promile.

Následne ju policajti obmedzili na osobnej slobode a predviedli na najbližšie policajné oddelenie k vykonaniu ďalších procesných úkonov. "V prípade preukázania viny jej hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody v rozmedzí od 6 mesiacov až do troch rokov," priblížila polícia.