Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

61. ročník Medzinárodného folklórneho festivalu v Myjave je otázny

Na archívnej snímke amfiteáter Trnovce počas záverečného ceremoniálu 59. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu Myjava. 17. júna 2018 Foto: TASR/Martin Palkovič

Prosíme o strpenie, pretože v tejto chvíli vieme povedať len to, že festival sa určite nebude môcť uskutočniť v podobe, v akej ho štandardne poznáme, uviedol prípravný výbor.

Myjava 28. marca (TASR) – Prípravný výbor 61. ročníka Medzinárodného folklórneho festivalu (MFF) Myjava 2020 sa vzhľadom na rozširujúce sa ochorenie COVID-19 zaoberá aj možnosťou, že sa podujatie v tomto roku neuskutoční. Informoval o tom oficiálny web podujatia.

Programová rada a prípravný výbor sa zaoberajú všetkými možnými scenármi, ktoré v súvislosti s myjavským sviatkom folklóru prichádzajú do úvahy. Konečné stanovisko po zvážení všetkých okolností zverejnia po Veľkej noci. "Prosíme preto o strpenie, pretože v tejto chvíli vieme povedať len to, že festival sa určite nebude môcť uskutočniť v podobe, v akej ho štandardne poznáme," uviedol prípravný výbor.

Myjavský festival patrí medzi tri najväčšie a najvýznamnejšie folklórne festivaly na Slovensku. "Tento sviatok folklóru sa ako jediný na Slovensku môže pochváliť aj statusom CIOFF (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) International Festival. Počas jubilejného 60. ročníka v roku 2019 na ňom vystúpilo viac ako 1800 účinkujúcich z celého sveta. Predstavili sa na ňom hudobníci, speváci a tanečníci z Bulharska, Českej republiky, Egypta, Mexika, Srí Lanky či Toga," uviedol hovorca mesta Myjava Marek Hrin.