Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Kultúra

VIDEO: A. Repkovú pri písaní piesne Jarná inšpirovala príroda

Ilustračné foto. Foto: TASR František Iván

Pieseň Jarná, ktorá podľa autorky má v sebe potenciál titulnej skladby k rozprávke, sprevádza aj lyric video. Pieseň je súčasťou Repkovej najnovšieho albumu s názvom Som pravdivá.

Bratislava 16. mája (TASR) - So svojou ódou na jar prichádza speváčka, skladateľka a textárka Anka Repková. Pieseň Jarná, ktorá podľa autorky má v sebe potenciál titulnej skladby k rozprávke, sprevádza aj lyric video. Pieseň je súčasťou Repkovej najnovšieho albumu s názvom Som pravdivá.

K skladbe Jarná, ktorej spoluautorom hudby je Martin Gábor a text napísala samotná speváčka, mali pôvodne zverejniť videoklip. Speváčka sa však nakoniec rozhodla inak. "Videoklip k Jarnej som nakrútila už pred rokom. Prevažnú časť sme robili na zelenej ploche. Počas postprodukcie sme však zistili, že sme si vybrali veľmi náročný spôsob realizácie videa a nie všetko sa nám darí spracovať tak, ako sme si predstavovali," prezradila Repková s tým, že dlho váhala, čo spraviť s vytvoreným materiálom: "Nakoniec som sa rozhodla, že ho nezverejním. Pocit z nedokončenej práce mi však stále ležal na srdci."

Tak, ako pri písaní piesne, aj pri tvorbe nového videa Anku Repkovú inšpirovala príroda. "Počas jednej túry v lese som dostala nápad, že to spravím naopak. Namiesto veľkolepého klipu, ktorý som v predstavách videla predtým, nakrútim úplne jednoduché lyric video v reálnom prostredí," prezradila speváčka. Za necelý mesiac od zrodenia nápadu vydala celkom nové video. "Nič v ňom nepodsúvam. Nechávam diváka, aby sa zasníval, nechal sa viesť piesňou a svojimi vlastnými predstavami," dodala k lyric videu dostupnému na www.youtube.com/watch?v=ZMBMuCSfxew. Nakrúcal ho Jaroslav Repta. Lokáciou sa stal Sad Janka Kráľa v Bratislave. O animácie a postprodukciu sa postarala Zuzana Žiaková.



Anka Repková je speváčka, skladateľka, textárka, hlasová koučka, zbormajsterka a herečka. Počas svojej kariéry spolupracovala s domácimi aj zahraničnými umelcami, účinkovala v muzikáloch, činohre, diváci ju môžu poznať aj z televíznej obrazovky. Debutový album vydala v roku 2006 pod názvom Áno, už to viem..., nasledovalo EP Vyznanie (2014) a v roku 2017 album Som pravdivá. Jej piesne sú aj na viacerých CD kompiláciách. V roku 2015 založila spevácky Zbor Anky Repkovej Spievanie nás baví.