Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Adam Mišík a Ben Cristovao predstavujú skladbu Zapomenout

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

"Singel vznikol spontánne, keď v jeden večer dorazil Ben do štúdia. Tak ho bavilo, čo sme mali s Enthicom rozrobené, že do 15 minút mal hotovú svoju slohu," hovorí Adam Mišík o vzniku piesne.

Bratislava 16. januára (TASR) – Úspešný syn legendárneho hudobníka Adam Mišík spolu s Benom Cristovaom predstavili novú skladbu Zapomenout. Pre Adama je spolupráca s Benom už treťou v poradí. V rámci projektu Hills 97 vytvorili úspešný hit Máma říkala, ktorého dôležitou súčasťou bol taktiež mladý producent Enthic, ktorý má na svedomí aj najnovší singel Zapomenout. TASR o tom informoval PR manažér Tomáš Karpel.

"Singel vznikol spontánne, keď v jeden večer dorazil Ben do štúdia. Tak ho bavilo, čo sme mali s Enthicom rozrobené, že do 15 minút mal hotovú svoju slohu," hovorí Adam Mišík o vzniku piesne.

"Zapomenout je jeden z najlepších refrénov, aký Adam napísal. Mám radosť, že robíme na ďalšej veci. Adam je super človek a vždy ho rád podporím," doplnil Ben Cristovao.



Osvedčená zostava sa tak naďalej drží hitových refrénov, tentoraz však chcel Adam zabŕdnuť do trošku tvrdších aranžmánov. "Song Zapomenout je tak trochu návratom k mojim rockovým koreňom. Snažil som sa ho zaspievať v inej polohe, než na akú sú fanúšikovia zvyknutí. Aj keď je trochu temnejší, má v sebe silu a nádej. Tú, myslím, potrebujeme všetci," dodáva Mišík.

Chytľavý track sa dočkal aj vizuálu, o ktorý sa postaral Ondřej Silný, ktorého zoznam spoluprác obsahuje výrazné mená súčasnej rap scény ako Calin alebo Stein27.

Minulý rok bol pre herca a speváka Adama Mišíka prelomovým. Pod režisérskou taktovkou Adama Sedláka sa stal hlavnou hviezdou experimentálneho a kritikmi oceňovaného filmu Banger, ku ktorému nahral úspešný titulný track Prach v spolupráci so Sergeiom Barracudom. V polovici decembra Adam ohlásil dva samostatné koncerty v Brne a v Prahe a sľúbil tiež spoluprácu s výraznými menami českej scény. Adama Mišíka a Bena Cristovaa si môžu fanúšikovia naživo pozrieť 26. apríla v brnianskom Metro Music Bare a 27. apríla v pražskom Lucerna Music Bare.