Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Sandlerov film Jack a Jill si odniesol najväčší počet Zlatých malín

Adam Sandler Foto: TASR/AP Photo/Chris Pizzello

Adama Sandlera vyhlásili za Najhoršieho herca a Najhoršiu herečku v hlavnej úlohe a celé herecké obsadenie filmu Jack a Jill za Najhoršie herecké obsadenie.

Los Angeles 2. apríla (TASR) - Rekordných desať Zlatých malín (Razzies) za najhorší film a výkony na striebornom plátne v uplynulom roku pozbieral v noci nadnes v kalifornskej Santa Monike americký herec, komik, režisér a scenárista Adam Sandler a jeho film Jack a Jill.

Organizátori konštatovali, že komédia, v ktorej Sandler stvárnil obe hlavné úlohy - mužskú i ženskú -, bola najhorším filmom v 32-ročnej histórii udeľovania Zlatých malín. Je to jediný film, ktorý kedy pozbieral "anticeny" vo všetkých kategóriách.

Ceny odovzdávali na 1. apríla

Tento rok odovzdávali Zlaté maliny prvýkrát na 1. apríla; doteraz ich vyhlasovali vždy v predvečer udeľovania cien Americkej akadémie filmových umení a vied (Oscarov).

Oscarového herca Al Pacina, ktorý hral vo filme Jack a Jill sám seba, vyhlásili za víťaza súťaže, ktorá vznikla ako protipól udeľovania filmových Oscarov.

Dostal Zlaté maliny v kategórii najhorší herec vo vedľajšej úlohe a spolu s Katie Holmesovou ako Najhorší filmový pár (Jack a Jill).



Sandlera (45) vyhlásili za Najhoršieho herca a Najhoršiu herečku v hlavnej úlohe a celé herecké obsadenie filmu Jack a Jill za Najhoršie herecké obsadenie. Sandler je spoluautorom scenára k filmu, ktorý pozbieral ceny aj v kategóriách Najhorší film, Najhorší remake, Najhoršia réžia a Najhorší scenár.

Organizátori uviedli, že tesne za hereckým obsadením filmu Jack a Jill sa na druhom mieste v hlasovaní umiestnil kasový trhák Twilight sága: Úsvit - 1. časť.

O "víťazoch" Zlatých malín rozhodlo približne 650 členov Nadácie Zlatá malina a vyše 35.000 hlasujúcich divákov na webovej stránke hodnotiacej filmy Rotten Tomatoes (Zhnité paradajky).

Zakladateľ ocenenia John Wilson povedal, že posun termínu udeľovania sa im nepáčil, a tak je pravdepodobné, že sa o rok opäť vrátia k ich udeľovaniu v predvečer vyhlasovania Oscarov.