Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Adele zaspieva na udeľovaní Oscarov pieseň Skyfall z bondovky

Speváčka Adele Foto: TASR/AP

Akadémia už pred časom oznámila, že na terajšom odovzdávaní Oscarov vzdá poctu 50. výročiu zrodu Jamesa Bonda.

Londýn/New York 24. januára (TASR) - Britská speváčka Adele (24) vystúpi s piesňou Skyfall, nominovanou na Oscara, na výročnom udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Oznámili to v stredu producenti slávnostného večera.

Ústrednú pieseň najnovšieho filmu s Jamesom Bondom napísala Adele spolu s Paulom Epworthom. Predtým bola z bondovky nominovaná na Oscara v roku 1981 pieseň For Your Eyes Only. Akadémia už pred časom oznámila, že na terajšom odovzdávaní Oscarov vzdá poctu 50. výročiu zrodu Jamesa Bonda.



Na oscarovom večeri dňa 24. februára vystúpi Adele prvýkrát naživo od udeľovania hudobných cien Grammy vlani v apríli a prvýkrát zaspieva naživo Skyfall. Od októbra, keď sa jej narodil syn, nevystupovala, hoci minulý mesiac v Hollywoode prevzala za Skyfall Zlatý glóbus za najlepšiu pôvodnú filmovú pieseň.

"Je to česť byť nominovaná a strašne nádherné spievať pred ľuďmi, ktorí stále znova uchvacujú moju predstavivosť," uviedla Adele vo vyhlásení. "Je to niečo, čo som nikdy nezažila a zrejme zažijem iba raz!," dodala.

Album Adele "21" dosiahol v decembri v USA druhý rok po sebe najvyšší predaj zo všetkých predávaných albumov.