Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Kultúra

Adriana Kučerová si Sharleen Spiteri na Plese v opere veľmi neužije

Adriana Kučerová Foto: TASR/Štefan Puškáš

Hviezdou plesu, ktorá ho slávnostne otvorí tradičným úderom na gong a tým otvorí aj tohtoročnú plesovú sezónu, bude kráľovná britpopu Sharleen Spiteri.

Bratislava 12. januára (TASR) - V historickej budove Slovenského národného divadla si dnes večer 300 párov osobností spoločenského života vychutná 13. ples v opere. Čaká na nich program v podobe vystúpenia husľového virtuóza Vladimíra Jablokova i svetoznámy Viedenský štátny balet spolu s jeho sólistami - Slovákmi Ninou Polákovou a Romanom Lazíkom.

Odznejú i operné árie v podaní tenoristu svetového formátu Pavla Bršlíka, víťaza ankety nemeckého magazínu Opernwelt v kategórii Operný objav roka. Hostia plesu si v podaní Pavla Bršlíka vypočujú dve z najslávnejších operných árií Granada a O sole mio. Klasické umenie na plese predstaví aj jeho moderátorka Adriana Kučerová.

"Mala som trošičku aj takú podmienku, aby som nevystúpila len ako moderátorka, ale aby som utvrdila ľudí v tom, že neprestávam spievať a nemienim presedlať na žiadnu inú profesiu, takže som uvítala nápad aj zaspievať. Budem spievať duet s Palom Bršlíkom," prezradila pre TASR Adriana Kučerová, osobnosť najmladšej slovenskej opernej generácie.

Hviezdou plesu, ktorá ho slávnostne otvorí tradičným úderom na gong a tým otvorí aj tohtoročnú plesovú sezónu, bude kráľovná britpopu Sharleen Spiteri. "Musím sa priznať, že keď som počula len to meno, tak som nevedela o koho sa jedná. Takže som si to vygooglila, na Youtube som si pozrela pár jej videí a hneď som rozpoznala tie základné hity, ktoré nahrala ešte s Texasom," priznala slovenská sopranistka s tým, že inklinuje aj hudbe, ktorú má v repertoári bývalá speváčka skupiny Texas.

"Rada si vypočujem každú dobrú hudbu. Teším sa, no bohužiaľ, nebudem v úlohe zabávajúcej sa, takže ja si ju veľmi neužijem, ale napriek tomu sa veľmi na ňu teším," poznamenala s úsmevom na margo vystúpenia Sharleen Spiteri operná diva, ktorú hostia výnimočnej spoločenskej udalosti uvidia v dvoch plesových róbach od dvoch módnych návrhárov.

Úvodný "vážnejší" model vo farbe kráľovskej modrej pripravila pre Adrianu Kučerovú Hana Převrátilová. Druhé šaty pochádzajú z dielne Róberta Bartolena. "Sú bližšie môjmu charakteru, lebo sú také romantické, dievčenské a v tom sa ja cítim pohodlnejšie," komentovala svoju žiarivú róbu z maslovej čipky kombinovanú s detailmi lososovej farby moderátorka tohtoročného Plesu v opere.