Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Ako bude vyzerať asi pamätník Steva Jobsa, v Petrohrade bola výstava

Foto: TASR/AP

Súťaž na predkladanie návrhov pre pamätník Steva Jobsa vyhlásili 23. júla.

Moskva 4. septembra (TASR) - Výstavu návrhov pre petrohradský pamätník zosnulého zakladateľa americkej firmy Apple Steve Jobsa otvorili v pondelok v tomto ruskom meste. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na organizátorov projektu.

Súťaž na predkladanie návrhov pre pamätník Steva Jobsa vyhlásili 23. júla.

"Otvorili sme výstavu 25 prác, ktoré postúpili do záverečného výberového kola," uviedla hovorkyňa organizačného tímu. Výstava bude otvorená do 6. septembra.

Víťaza vyberie porota zostavená s odborníkov na počítačové technológie z okolia Petrohradu a záujemcovia hlasujúci cez internet.

Bronzová socha amerického podnikateľa Steva Jobsa, ktorý zomrel vlani v októbri, sa nachádza už v Budapešti. V malom brazílskom meste Jundiai pri Sao Paule po ňom pomenovali ulicu.

Ukrajinská Odesa už takisto ohlásila zámer postaviť pamätník zakladateľa spoločnosti Apple. Dvojmetrová oceľová plastika by mala mať vo svojom strede dieru v tvare loga spoločnosti Apple. Skulptúru umiestnia pri študentských internátov a v noci by mala byť osvetlená, predstavila projekt odeská radnica.