Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Alegría patrí k tomu najlepšiemu, čo Cirque du Soleil ponúka

Ilustračné foto Foto: TASR

Dva a pol hodinová šou uchváti svojou krásou a jedinečnosťou divákov všetkých vekových kategórií.

Bratislava 3. júna (TASR) – Slávny kanadský Cirque du Soleil na svojom turné uvedie v Bratislave na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu od 11. do 15. septembra predstavenie s názvom Alegría. Od premiéry v Montreale v roku 1994 videlo Alegríu už viac ako 10 miliónov divákov.

V predstavení vystupuje 55 účinkujúcich a hudobníkov z 19 krajín sveta. Alegría sa nesie v barokovo-opernom štýle s okázalými farebnými kostýmami, originálnou živou hudbou a prepracovaným javiskom. Diváci sa môžu tešiť na jedinečnú šou, aká vo svete nemá obdoby. Kombinácia obrazových, svetelných a hudobných efektov je súčasťou náročného vystúpenia. Artisti predvedú krkolomné kúsky, z ktorých bude divákom behať mráz po chrbte. Alegría patrí k tomu najlepšiemu, čo súbor Cirque du Soleil ponúka.

Dva a pol hodinová šou uchváti svojou krásou a jedinečnosťou divákov všetkých vekových kategórií. Alegría je prehliadkou úchvatných akrobatických výkonov v kombinácii, zvýraznených nádhernými ručne zdobenými kostýmami. Na pódiu sa odohrá prehliadka dovedna 400 kusov oblečenia vrátane klobúkov, ručne vyrábaných topánok a doplnkov. Všetky časti oblečenia pochádzajú z montrealských dielní, kde pracuje vyše 300 remeselníkov.

Ušitie jedného kostýmu môže trvať až 200 hodín. Kostýmy spevákov sú zdobené vyše 200 ručne vsadenými šperkami. Súčasťou súboru Alegría sú štyria stáli garderobieri, ďalší dvaja až traja sú k dispozícii v mieste konania šou. So sebou si vozia aj práčky a sušičky pre okamžitú údržbu kostýmov.

Cirque du Soleil, ktorý začínal ako skupina 20 pouličných umelcov v roku 1984, sa vypracoval na veľkú organizáciu so sídlom v kanadskom Montreali, provincia Quebec, ktorá poskytuje vysoko kvalitnú umeleckú zábavu. Spoločnosť má 5000 zamestnancov, vrátane viac než 1300 umelcov z vyše 50 krajín sveta. Vstupenky na predstavenie Alegría sú dostupné v sieti Ticketportal. TASR informovala Lucia Šuková zo spoločnosti Vivien, ktorá tento svetovo preslávený circus na Slovensko priváža.