Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Kráľ hororových šou Alice Cooper vystúpi v Bratislave

Na archívnej snímke vľavo spevák Alice Cooper. Foto: TASR/AP

Živé vystúpenia ikonického hudobníka sú preslávené špeciálnymi efektmi, divadelnými scénami a strašidelnými výjavmi.

Bratislava 15. decembra (TASR) – Najväčšia hororová šou v rockovej hudbe mieri na Slovensko. Legendárny Alice Cooper vystúpi budúci rok s exkluzívnym koncertom na Slovensku. Kráľ hororových šou a krstný otec shock rocku príde do slovenskej metropoly s novou šou Ol Black Eyes is Back Tour 2019. Koncert sa uskutoční v nedeľu 15. septembra 2019 v bratislavskej Incheba Expo aréne. TASR informoval PR manažér Tomáš Holetz.

Alice Cooper patrí k legendám rockovej hudby. Na scéne je vyše 50 rokov a patrí medzi najvplyvnejšie osobnosti hudby. Živé vystúpenia ikonického hudobníka sú preslávené špeciálnymi efektmi, divadelnými scénami a strašidelnými výjavmi. Slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť na hity ako Poison, School's Out, Hey Stupid, I'm Eighteen či Love's a Loaded Gun. To všetko umocnené nezabudnuteľným vizuálnym divadlom. Príležitostný rozhlasový moderátor a vášnivý golfista si zahral aj v seriáli Simpsonovci a vo viacerých hollywoodskych filmoch. Magazín The Rolling Stone ho označil za najobľúbenejšieho heavy metalového zabávača a časopis Classic Rock za žijúcu legendu.



Alice Cooper (*4. 2. 1948, vlastným menom Vincent Damon Furnier, Detroit, Michigan) založil už v roku 1965 skupinu Alice Cooper a podľa jej názvu si aj on zmenil meno. V auguste 1969 vydali prvú LP platňu s názvom Pretties For You. V júni 1972 mali prvý hit, skladbu s názvom School's Out. Úspech im priniesol album School's Out v auguste 1972 a hlavne album Billion Dollar Baby, vydaný v apríli 1973, ktorý sa dostal na prvé miesto v americkom aj anglickom rebríčku albumov. Od roku 1975 je na sólovej dráhe. Alice Cooper bol prvým, ktorý vystupoval na koncertoch s hadom boa a pomaľovanou tvárou. To mu vynieslo prezývku hadí muž. V roku 2011 bol aj s kapelou uvedený do Rokenrolovej siene slávy. V americkej singlovej hitparáde mal 11 piesní, okrem School's Out boli hitmi You And Me v júni 1977 a Poison v októbri 1989. Jeho muzikantskú dráhu dokumentuje 27 štúdiových albumov, tým najnovším je Paranormal z júla 2017. K diskografii patrí aj skoro 30 kompilačných a live albumov. Okrem School's Out a Billion Dollar Baby boli úspešné aj albumy Muscle Of Love z novembra 1973 a Welcome To My Nightmare z marca 1975. V novembri 2009 vystúpil na dvoch koncertoch v Košiciach a Bratislave.