Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Aneta Langerová vydá v septembri CD a DVD Na vlně radosti

Aneta Langerová. Foto: TASR/Bohdan Kopčák

Okrem toho sa na jeseň po prvý raz predstaví ako filmová herečka. Vo filme režisérky Marty Novákovej 8 hlav šílenství stvárňuje svojráznu ruskú poetku Annu Barkovovú.

Bratislava 6. septembra (TASR) – Speváčka Aneta Langerová vydá 22. septembra nové CD a DVD Na vlně radosti so živým záznamom koncertu v pražskom Forum Karlín, ktorým speváčka v závere roku 2016 oslávila dva roky projektu Na Radosti. Okrem toho sa na jeseň po prvý raz predstaví ako filmová herečka. Vo filme režisérky Marty Novákovej 8 hlav šílenství stvárňuje svojráznu ruskú poetku Annu Barkovovú.

CD a DVD Na vlně radosti zachytáva nielen decembrový koncert, ale aj atmosféru celého turné, počas ktorého Aneta s kapelou a sláčikovým triom navštívili desiatky českých a slovenských miest.

„Dva roky sme putovali z mesta do mesta a rozprávali príbehy inšpirované odľahlým kúzelným miestom na Šumave. Na Radosti sa pre nás stal akýmsi pomyselným priestorom, na ktorom sa stretávame, do ktorého každý niečo prináša a spoločne vytvárame nejakú energiu. Súčasťou tohto priestoru sú aj diváci, vďaka ktorým sa každý koncert stáva jedinečným,“ uviedla pre médiá Aneta.

Približne dvojhodinový záznam obsahuje ako piesne z posledného albumu Na Radosti, tak aj staršie skladby a najnovšiu pieseň Hvězda. Živou interpretáciou získali skladby novú energickú podobu.

„Na pódiu sa stretáva kapela s úžasným sláčikovým triom a dychovým kvartetom, ktoré hrá hneď v niekoľkých piesňach a dodáva im tak nový rozmer. Hudobné aranžmány pre ne opäť pripravil Jakub Zitko. Pozvali sme bubeníka Adama Kollera, ktorý tvorí s mojím súčasným bubeníkom Martinom Kopřivom a s basgitaristom Jakubom Vejnarom skvelú rytmickú sekciu. Počas nášho dvojročného turné sme sa na pódiu zžili, veľa sme toho prežili. Chcela som toto krásne obdobie zaznamenať hudobne i vizuálne. Vďaka CD a DVD na to budeme môcť spomínať a pripomínať si jedno z dôležitých období našej spolupráce.“

Trikrát platinový album Na Radosti, za ktorý dostala speváčka štyrmi ocenenia Anděl, vyšiel v novembri 2014. Piesne vznikali na juhu Čiech uprostred panenskej prírody.

„Všetky piesne albumu Na Radosti majú niečo spoločné. Ich dej sa odohráva v prírode, v silnej, divokej a nespútanej krajine, z ktorej tieto príbehy vychádzajú. Na Radosti pre mňa nie je len miesto, kde sme s Kubom Zitkom, klaviristom a producentom platne, hľadali inšpiráciu, našla som tu aj druhý domov. Divoká Šumava vo mne otvorila zdroj emócií, ktorý som vstrebávala. Prijala ma s otvorenou náručou a naplnila upokojujúcim pocitom dôvery a bezpečia, ktorý zažívame, keď sme obklopení prostou a ničím nepodmienenou láskou.”

Snímka 8 hlav šílenství príde do kín 12. októbra. Film režisérky Marty Novákovej, výnimočný taktiež po výtvarnej stránke, predstaví Anetu ako ruskú poetku Annu Barkovovú, ktorá strávila viac než 20 rokov v sovietskych lágroch a vyhnanstve.