Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Angelina Jolieová bude režisérkou drámy z druhej svetovej vojny

Angelina Jolie. Foto: TASR/AP

S nakrúcaním filmu Unbroken by sa malo začať v septembri, uviedol filmový časopis Variety.

Los Angeles 12. júla (TASR) - Hollywoodska herečka Angelina Jolieová si už vybrala hlavného predstaviteľa do pripravovaného filmu Unbroken (Nezlomený), ktorý bude jej druhým režisérskym počinom. Hlavnú postavu vo vojnovej dráme stvárni britský herecký nováčik Jack O'Connell, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

S nakrúcaním filmu Unbroken by sa malo začať v septembri, uviedol filmový časopis Variety. Dvadsaťdvaročný O'Connell bude hrať bývalého olympijského bežca na dlhé trate, ktorého cez druhú svetovú vojnu zajali Japonci.

V súčasnosti 96-ročný niekdajší príslušník amerických vzdušných síl Louis Zamperini prežil haváriu lietadla nad Tichým oceánom a strávil 47 dní na provizórnej plti, kým ho nezajali Japonci.

Americká spisovateľka a publicistka Laura Hillenbrandová príbeh v roku 2010 spracovala. Bratia Joel a Ethan Coenovci, ocenení Oscarom, scenár prepracovali a štúdio Universal Pictures uvedie hraný film do kín v roku 2014. Jolieová bude aj producentkou.

Herečka a režisérka tiež prezradila, že sa cíti byť "veľmi poctená" možnosťou rozpovedať nezvyčajný Zamperiniho príbeh. Jolieová ho nazvala hrdinom, ale aj "dobrým priateľom", s ktorým pri príprave filmu strávila veľa času.