Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Anketa Slávik 2012 už pozná nominácie

Richard Müller je v nominovaný, archívne foto Foto: TASR

Mená držiteľov zlatých, strieborných a bronzových sošiek Slávika v troch hlavných kategóriách zverejnia organizátori na slávnostnom odovzdávaní cien 3. februára.

Bratislava 16. januára (TASR) - Nominácie v hlavných kategóriách ankety Slávik 2012 sú známe. Medzi spevákmi sa do užšej nominácie dostali (v abecednom poradí) Peter Cmorik, Marián Čekovský, Richard Müller, Majk Spirit a Miro Žbirka, v kategórii speváčok majú šancu na triumf Celeste Buckingham, Jana Kirschner, Katarína Knechtová, Zuzana Smatanová a Tina. Päticu nominovaných skupín tvoria DESmod, Elán, Horkýže Slíže, IMT Smile a Peter Bič Project.

Mená držiteľov zlatých, strieborných a bronzových sošiek Slávika v troch hlavných kategóriách zverejnia organizátori na slávnostnom odovzdávaní cien 3. februára, ktoré sa uskutoční v priestoroch bratislavskej Incheby a v priamom prenose ho odvysiela TV JOJ. Jeden vyžrebovaný hlasujúci získa tento rok elegantný sedan Aveo od Chevroletu.

Počas galavečera budú vyhlásení aj víťazi titulov Rádioslávik - slovenský interpret, ktorého pesnička bola v roku 2012 najhranejšia v Rádiu Expres. Objav roka, Skokan roka a Absolútny Slávik. Najatraktívnejší Hudobný web volia návštevníci portálu azet.sk – www.azet.sk/slavik a diváci huste.tv Videoklip roka.

Priamo počas galavečera sa bude rozhodovať o Hite roka denníka Nový Čas. V tejto kategórii sa na základe hlasovania čitateľov denníka Nový Čas do užších nominácií dostali skladby Run Run Run v podaní Celeste Buckingham, Žijeme len raz (Ego feat. Robert Burian), Zmier svetlo s tmou (Katarína Knechtová), Klid, mír a pokora (Richard Müller a Tereza Kerndlová), Ženy treba ľúbiť (Majk Spirit).

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Forza Zuzana Čižmáriková.