Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Kultúra

Art Film Fest predstaví Prvý slovenský horor, ktorý sa nikdy nenatočil

Art Film Fest 2014 Foto: facebook

Producent, režisér a scenárista Róbert Slovák si v úsmevnom hranom dokumente zahral sám seba - producenta, ktorému sa nepodarilo dokončiť svoj prvý film.

Bratislava 17. júna (TASR) - Najvýraznejšie slovenské filmy roka a jednu svetovú premiéru ponúkne divákom sekcia Slovenská sezóna blížiaceho sa Art Film Festu (21. - 27. 6.) v Trenčianskych Tepliciach a Trenčíne. Po prvý raz si budú môcť pozrieť film o dlho očakávanom filme, ktorý sa nikdy nenakrútil - Prvý slovenský horor.

Producent, režisér a scenárista Róbert Slovák si v úsmevnom hranom "dokumente" zahral sám seba - producenta, ktorému sa nepodarilo dokončiť svoj prvý film. Nakrútil, čo všetko zažil pri snahe vyprodukovať prvú domácu hororovú snímku Fabrika smrti, a prečo ju nakoniec nedokončil. Z hororu sa tak napokon stala komédia.

"Prepísal som reálne zážitky, tie naozaj zlé vynechal, tie vtipné dopísal. Je to viac komédia ako horor. Alebo taký paradokument. Hraný, keďže sa to celé prakticky nakrútilo nanovo," uviedol k filmu Róbert Slovák a dodal: "V niektorých momentoch divák netuší, či sa pozerá na skutočné situácie, alebo je to celé zahrané. Vždy sa mi páčilo, keď mi filmoví tvorcovia ako divákovi nechali priestor na to, aby som sám prišiel na to, čo je naozaj, a čo je hrané."

Art Film Fest premietne Prvý slovenský horor v svetovej premiére 24. júna.

Róbert Slovák (1978) sa narodil v Rimavskej Sobote. Viac ako desať rokov sa úspešne venuje reklame. Je držiteľom mnohých slovenských, českých aj medzinárodných ocenení. Nakrútil desiatky reklám, režíroval niekoľko hudobných videoklipov a vyprodukoval celovečerný hraný dokument Devínsky masaker (2011, r. Gejza Dezorz, Jozef Páleník).