Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Kultúra

The Australian Pink Floyd Show sa vracajú do Bratislavy

Hudobná skupina Australian Pink Floyd Show. Foto: TASR/Vladimír Benko

Ak chce dnes fanúšik zažiť atmosféru koncertov Pink Floyd, určite nevynechá vystúpenie tejto austrálskej formácie.

Bratislava 18. apríla (TASR) – Už po tretíkrát sa v slovenskej metropole predstaví najúspešnejšia revivalová skupina na svete The Astralian Pink Floyd Show. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu uvedie v pondelok 13. mája program Eclipsed By The Moon.

Najslávnejšia art-rocková skupina Pink Floyd vydala v marci 1994 album The Division Bell a rok nato sa rozišli. Ak chce dnes fanúšik zažiť atmosféru koncertov Pink Floyd, určite nevynechá vystúpenie tejto austrálskej formácie. Kapele sa ako jedinej podarilo obnoviť vzhľad, atmosféru a zvuk koncertov Pink Floyd. Skupinu podporuje samotný gitarista a spevák David Gilmour.

"Je to oficiálna revivalová skupina legendárnych Pink Floyd. Sú rovnako dobrí ako originál. Minuloročný koncert mal vynikajúce ohlasy a ľudia si The Australian Pink Floyd vyžiadali opäť. Tak sme sa rozhodli, že im vyhovieme," uviedol pre médiá šéf agentúry 212 Roman Hodoň.

V slovenskej metropole sa The Australian Pink Floyd Show predstavia v rámci turné Eclipsed By The Moon, ktorým si pripomenú 40. výročie kultového albumu Dark Side Of The Moon. Ten vyšiel 1. marca 1973 a jeho celosvetový predaj presiahol 50 miliónov kópií. V rebríčku albumov sa udržal rekordných 337 týždňov, teda viac ako šesť rokov.

"Album The Dark Side Of The Moon je právom považovaný za jeden z najlepších albumov všetkých čias. Hrať piesne z tohto albumu je ako hrať modernú, klasickú, orchestrálnu hudbu. Snažíme sa verne naštudovať každý detail piesní, ako sa to len dá," hovorí spevák Steve Mac.

Vznik The Australian Pink Floyd Show sa datuje na rok 1988. Hudobníci pochádzajú z austrálskeho mesta Adelaide. Skupina je známa po celom svete, najmä ako jediná tribute kapela, ktorej sa podarilo z lokálnej skupiny vypracovať na svetoznámu formáciu. The Australian Pink Floyd Show sú talentovaní muzikanti, ktorí úzkostlivo dbajú na všetky detaily v hudobnom vyjadrení svojich vzorov. Prinášajú tak skutočne vernú hudobnú aj vizuálnu show, ktorá nenechá žiadneho fanúšika Pink Floyd chladným. Show plná laserov, videí a efektov bude pre divákov neopakovateľným zážitkom. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.