Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Kultúra

Roseho ohromila podpora po odmietnutí uvedenia do Rokenrolovej slávy

Foto: TASR/AP

Diiváci na sobotňajšom uvedení ďalších hudobníkov do siene slávy v Clevelande nespokojne zahučali po tom, ako v sále zaznelo spevákovo meno, keď si ostatní členovia Guns N' Roses preberali ocenenie.

Los Angeles 18. apríla (TASR) - Frontman americkej rockovej skupiny Guns N' Roses Axl Rose uviedol, že ho ohromila podpora, ktorú dostal od fanúšikov a médií po rozhodnutí odmietnuť uvedenie do Rokenrolovej siene slávy.

V liste na oficiálnej stránke kapely sa Rose v utorok poďakoval za nečakanú "absolútne pozitívnu reakciu a verejnú podporu".

Niektorí zo 6000 divákov na sobotňajšom uvedení ďalších hudobníkov do siene slávy v Clevelande nespokojne zahučali po tom, ako v sále zaznelo spevákovo meno, keď si ostatní členovia Guns N' Roses preberali ocenenie.

Axl Rose minulý týždeň v otvorenom liste uviedol, že dôrazne odmieta svoje uvedenie do siene slávy, pretože sa necíti byť "vítaným či rešpektovaným" na slávnostnej ceremónii.

V utorok upresnil, že jeho odmietavý postoj vychádza z nejasností okolo procesu výberu ocenených, ktoré má napriek snahe získať bližšie informácie. Rose bol prvým hudobníkom, ktorý verejne odmietol toto ocenenie odvtedy, ako tak urobili členovia kapely Sex Pistols v roku 2006.

"Stále neviem ani presne nechápem, čo táto sieň je alebo prečo zarába peniaze, kde tieto peniaze idú, kto vyberá hlasujúcich a prečo niekto alebo nejaká komisia rozhoduje, kto zo všetkých umelcov na svete, ktorí prispeli k tomuto žánru, je oficiálne dostatočne 'rockový', aby bol v sieni," napísal Rose.

Rose zároveň zagratuloval ďalším umelcom, ktorých v sobotu do siene uviedli. Patrili k nim Red Hot Chili Peppers, Donovan, Beastie Boys, ako aj zosnulí hudobníci Laura Nyrová a Freddie King.

Guns N' Roses v zložení Rose, gitaristi Slash a Izzy Stradlin, basista Duff McKaggan a bubeník Steven Adler sa preslávili koncom 80. rokov s albumom Appetite for Destruction. Začiatkom 90. rokov však niekoľkých členov skupiny strhli drogové škandály. Rose a Slash sa následne dostali do otvorenej roztržky a v kapele z pôvodnej zostavy zostal len Rose.