Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Bábkové divadlo na Rázcestí uvedie premiéru hry Šťastie je líška

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Kniha o šťastí a netradičnom priateľstve líšky a chlapca je poetickým príbehom, ktorý vypovedá o dôležitosti každodenných maličkostí v našom živote.

Banská Bystrica 12. októbra (TASR) – Tím pod vedením režisérky a absolventky dramaturgie a réžie Vysokej školy múzických umení, katedry bábkarskej tvorby, Veroniky Trokšiarovej, sa podpísal pod najnovšiu premiéru v banskobystrickom Bábkovom divadle na Rázcestí. Hru Šťastie je líška litovskej spisovateľky pre deti Eveliny Daciute uvedie divadlo v nedeľu.

„Členovia tímu cítia generačne a ich tvorba smeruje k hľadaniu vlastnej generačnej výpovede. Jeho pôsobenie napĺňa dlhodobý zámer dramaturgie divadla - prezentovať tvorbu mladých tvorcov v oblasti bábkového divadla,“ informuje divadlo.

Daciute patrí medzi litovské spisovateľky pre deti, na svojom konte má už 11 kníh. Najprekladanejším dielom z jej tvorby je práve uvedený titul. V medzinárodnom rebríčku hodnotných kníh pre deti v roku 2019 sa umiestnil v prvej desiatke a získal viacero medzinárodných ocenení. V roku 2018 vyšla knižka aj na Slovensku.

Kniha o šťastí a netradičnom priateľstve líšky a chlapca je poetickým príbehom, ktorý vypovedá o dôležitosti každodenných maličkostí v našom živote. Vypovedá o tom, že mnohokrát tieto maličkosti prehliadame, keďže sme oslepení rôznymi inými „veľkými“ vecami okolo nás.