Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Kultúra

Štátna opera sprístupní virtuálne svojim divákom dielo Edith Piaf

Na archívnej snímke z 20. februára 1959 francúzska šansoniérka Édith Piaf leží v posteli po zrušení niekoľkých jej vystúpení pre zdravotné v problémy v newyorskom hoteli Waldorf-Astoria. Foto: TASR/AP

Štátna opera sa zapojila do celoslovenského projektu online vysielania inscenácií a koncertov inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva kultúry.

Banská Bystrica 18. novembra (TASR) - Štátna opera (ŠO) v Banskej Bystrici reaguje na pandemickú situáciu s novým koronavírusom presunom časti svojich aktivít do virtuálneho priestoru. Zapojila sa do celoslovenského projektu online vysielania inscenácií a koncertov inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti ministerstva kultúry. TASR o tom v stredu informovala Katarína Uhríková, vedúca propagácie ŠO.

"Vo štvrtok, 19. a 26. novembra o 19.00 hod. sprístupníme multižánrovú inscenáciu Dany Dinkovej a Branislava Kostku Edith Piaf v hlavnej úlohe s Mariannou Mackurovou a Veronikou Szabovou na stránke navstevnik.online. Vo virtuálnom priestore sa uskutoční i celoslovenské podujatie európskeho významu Noc divadiel. Bude to jedinečná príležitosť nahliadnuť do zákulisia nielen našej opery, ale tiež ďalších 40 subjektov z celého Slovenska. Noc divadiel v ŠO si diváci môžu pozrieť na www.stateopera.sk, facebookovej stránke Štátna opera Banská Bystrica a youtube 21. novembra vo večerných hodinách," uviedla Uhríková.

Diváci na stránke navstevnik.online uvidia v novembri aj záznam zo známej operety Franza Lehára Zem úsmevov, v titulných postavách s Katarínou Procházkovou a Dušanom Šimom, či operetu Jána Móryho Slečna vdova.

"O ďalších termínoch predstavení a online vysielaní budeme včas informovať. Všetky aktivity priebežne aktualizujeme na zaužívaných informačných miestach ŠO, webe stateopera.sk a facebookovej stránke Štátna opera Banská Bystrica," dodala Uhríková.