Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Kultúra

Suvenírové eurobankovky sa bude dať získať online

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Ivanič

K dispozícii je aj suvenírová eurobankovka s motívom Matejovho domu.

Banská Bystrica 19. augusta (TASR) – Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici spúšťa online predaj suvenírovej eurobankovky s motívom Tihányiovského kaštieľa, ktorý je jeho súčasťou. Záujemcovia si ju od septembra môžu zakúpiť aj na dobierku. TASR o tom informovala Kristína Hatarová z múzea s tým, že bankovky budú predávať zaradom, a teda nie podľa konkrétnych čísel.

„Na online predaj nulovej eurobankovky s motívom Tihányiovského kaštieľa sú určené série EECS007001 - EECS007200 v počte 200 kusov. Objednávku je možné realizovať prostredníctvom formulára zaslaného na adresu obchod@ssmuzeum.sk s tým, že bude vybavená podľa poradia, v akom príde,“ spresnila Ľuba Oravcová zo Stredoslovenského múzea.

Podľa nej je k dispozícii tiež suvenírová eurobankovka s motívom Matejovho domu.

„Znovu spúšťame i predaj špeciálnej edície v rozmedzí čísiel EECS007201 - EECS007300 s príležitostnou riaditeľskou pečiatkou. Podobne ako v prípade eurobankovky s motívom Matejovho domu platí, že aj tá o kaštieli bude opečiatkovaná len v limitovanom počte - sto kusov. Počet do budúcnosti zvyšovať nebudeme,“ dodala Oravcová. Stále je možný aj osobný odber v Tihányiovskom kaštieli, Thurzovom a Matejovom dome Stredoslovenského múzea.