Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Kultúra

Blíži sa Svetový deň cestovného ruchu, B. Bystrica pripravuje program

Na archívnej fotografii pomník postavený v roku 1945 na počesť oslobodenia mesta Sovietskou armádou. Banská Bystrica 20. mája 2003. Foto: TASR - Jozef Ďurník

Návštevníci budú môcť v pondelok navštíviť Hodinovú vežu a vychutnať si bezplatne výhľady na Námestie SNP a okolie.

Banská Bystrica 25. septembra (TASR) – Aj mesto pod Urpínom si pripomenie Svetový deň cestovného ruchu, ktorý pripadá na 27. septembra a začína sa už v nedeľu (26. 9.). Zapojili sa doň rôzne inštitúcie. Upozornil na to banskobystrický magistrát.

V priestoroch historickej radnice v nedeľu od 14.00 do 17.00 h je pripravený program pre rodiny s deťmi pod názvom Rottary day a o 16.00 h komentovaná prehliadka na tému osobností mesta Banská Bystrica, zameraná na významné kultúrne osobnosti, akými sú výtvarník Dominik Skutecký a hudobný skladateľ Ján Cikker.

„Banskobystričania, ale i návštevníci budú môcť v pondelok (27. 9.), v čase od 11.00 do 18.00 h, navštíviť Hodinovú vežu a vychutnať si bezplatne výhľady na Námestie SNP a okolie. Zároveň v tento deň o 17.00 h absolvovať prehliadku mesta, v ktorom žijú, v anglickom jazyku, ktorá je určená nielen pre cudzincov,“ informoval magistrát.