Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

Bábkové divadlo sa predstaví na festivale Mateřinka v Liberci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Banskobystrické bábkové divadlo má v pláne toto leto vystupovať na viacerých festivaloch na Slovensku.

Banská Bystrica 14. júna (TASR) - Na festival Mateřinka do českého Liberca odchádza tento týždeň umelecký kolektív banskobystrického Bábkového divadla na Rázcestí (BDnR). Za hranice tak divadlo opäť vycestuje po dlhých mesiacoch, keď platili prísne obmedzenia počas pandémie nového koronavírusu.

Ako pre TASR uviedla Zuzana Ševčíková z oddelenia produkcie a marketingu divadla, ide už o 26. ročník festivalu profesionálnych bábkových divadiel. "BDnR tam naposledy hralo v roku 2015 s predstavením Čiarkolárium," priblížila.

Tento rok tam divadlo ide s hrou s názvom Šepoty lesa - Divadelné rozprávanie o živote stromov. Je to šieste pokračovanie divadelného cyklu pre najmenších. Na jeho tvorbe sa podieľal poľsko-slovenský inscenačný tím a inšpirovaný je lesnými tajomstvami. "Hra približuje život stromov prostredníctvom príbehu malého buka Bartolomeja," doplnila Ševčíková.

Na festivale v Liberci, ktorý sa koná v dňoch 15. - 19. júna, vystúpi 14 súborov z Českej republiky a štyri zo zahraničia, vrátane BDnR.

Banskobystrické bábkové divadlo má v pláne toto leto vystupovať na viacerých festivaloch na Slovensku. Okrem iných napríklad na Festivale židovskej kultúry v Bratislave, Kremnické gagy, Divadelná chalúpka v Brezne, alebo na festivale Dotyky a spojenia v Martine.