Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Kultúra

Výnimočnosti Bratislavského Bálu

Bratislavský bál Foto: BKIS.sk

Moderátormi večera bude zohraná dvojica Iveta Malachovská a Vlado Vondrák.

Bratislava 10. februára (OTS) - Bratislavský Bál sa blíži! 22. februára zaplnia báloví hostia historické priestory Reduty. Ani počas trinásteho ročníka nebudú chýbať originálne a tradičné prvky Bratislavského Bálu. Na čo sa môžete tešiť?

Úvodný tanečný ceremoniál

Už počas bálov v Prešporku bolo zvykom uviesť mladé dámy a pánov do spoločnosti. Tento prvok je zachovaný aj na Bratislavskom Bále. Choreografiu tzv. Tanca novicov pripravuje Tanečná škola Jagermajster pod vedením pedagógov - Ing. Arch. Igora a RNDr. Eleny Jágerských. „Asi mesiac nacvičujeme 12 – 14 párov, ktoré neskôr vystúpia na Bratislavskom Bále. Mladé dámy budú mať tento rok oblečené biele a zlaté šaty, páni zase čierny oblek, bielu košeľu a čierneho motýlika,“ prezradila nám pani Jágerská.

Bratislavská čučoriedka

Originálnym a jedinečným bálovým prvkom je určite Cena Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka, ktorá sa už jedenástykrát udelí v dvoch kategóriách – Osobnosť a Idea – počin roka. Laureáti sú vždy tajomstvom až do samotného bálu. Jej držiteľmi sú napr. Emília Vašáryová, Karol Kállay, Peter Lipa, Tomáš Janovi, Hilda Múdra, bratia Hoschornerovci a mnohí ďalší. Kto budú tohtoroční laureáti zostáva naďalej tajomstvom.
Bratislavský bál
Foto: BKIS.sk


Spomienka na Bratislavský Bál

Organizátori Bratislavského Bálu si pre bálových hostí pripravili ďalšie tzv. Polnočné prekvapenie, ktoré je súčasťou každoročného Bratislavského Bálu. Ide o výnimočného hudobného alebo tanečného hosťa. V minulosti nimi boli napr. duety Nely Pociskovej a Janka Koleníka, Martina Chodúra a Patrície Janečkovej, či tanečné vystúpenie fascinujúcej Lúčnice. A práve s Polnočným prekvapím je spojený aj darček pre hostí v podobe benátskej masky, v ktorej si páry zatancujú polnočný tanečný blok a maska im bude pripomínať nezabudnuteľný večer na Bratislavskom Bále.
Bratislavský bál
Foto: BKIS.sk


Moderátormi večera bude zohraná dvojica Iveta Malachovská a Vlado Vondrák. Nebude chýbať ani nová Čestná bálová rada na čele s opernou speváčkou Adriana Kučerovou. Tá sa bálu zúčastni aj osobne. „Veľmi sa naň teším a je mi cťou, že som bola oslovená stať sa členkou čestnej bálovej rady,“ prezradila.


Chcete zažiť Bratislavský Bál aj vy? Začína sa 22. februára a vstupenky sú stále v predaji každý pracovný deň v pokladni Mestského divadla P. O. Hviezdoslava od10.00 -18.00 hod. Viac informácií na www.bkis.sk