Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Kultúra

Barbora Piešová vydala druhý štúdiový album Dve strany

Na archívnej snímke Barbora Piešová vystupuje počas koncertu. Foto: TASR - Milan Kapusta

Skladba Na čo sa dívaš, ku ktorej bol natočený videoklip, predznamenala vydanie albumu a na nej chcela speváčka ukázať, ktorým smerom sa posunula.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Po víťazstve v súťaži SuperStar v marci 2020 vydala v októbri 2020 Barbora Piešová debutový album Som flegmatik, ale optimista. V týchto dňoch prichádza speváčka s druhou štúdiovou novinkou Dve strany, kde ponúka desať skladieb a nový hudobný štýl. Opäť sa prezentuje ako spoluautorka textov aj o láske, sklamaní a nádeji. TASR o tom informovala PR manažérka Renáta Tomášová.

"Teším sa, čo ľudia na to povedia. Mám trochu stres, radosť, a dokonca som jemne nervózna, ako budú poslucháči reagovať na našu tohtoročnú tvorbu. Dve strany znamenajú tvárnosť, byť jemná, no zároveň vedieť zakričať, byť veselá, ale aj smutná. Každý máme svoje dve strany a toto sú tie moje dve strany," hovorí speváčka.

Skladba Na čo sa dívaš, ku ktorej bol natočený videoklip, predznamenala vydanie albumu a na nej chcela speváčka ukázať, ktorým smerom sa posunula.

"Vrakovisko a scenár videoklipu navrhli chalani z Illuminate Production a bol to ich prvý nápad po vypočutí skladby, na ktorom sme sa všetci hneď zhodli. Prvky zachytené v obraze skladby sú veľmi charakteristické pre žáner tejto piesne, či už samotné vrakovisko alebo rozbíjanie vecí veľkým kladivom. Chceli sme odovzdať skladbe určitú agresivitu a myslím si, že sa nám to podarilo," komentuje klip Piešová.

Na novom albume spolupracovali známe mená zo štúdia Randal Group Production - Zoltán Tóth, Jimi Cimbala a Ľubomír Mazák, hosťom bol spevák a skladateľ Adrián Ševc, ktorý je zároveň jedinou speváckou podporou na albume v piesni Sľúb mi. V skladbe Stačí iba veriť vypomáhali aj členovia kapely No Name. Barbora do zoznamu opäť pridala aj jednu pieseň naspievanú v angličtine. Autorom textu piesne Take My Hand je Ivan Bič, ktorý v ňom hovorí o návrate k prírode. Ľudia, ktorí sledujú Barboru na sociálnych sieťach, si určite všimli, že má rada hory a prírodu, ktorú ukazuje aj v snímke z Islandu.

"Videoklip k piesni Take My Hand sme natáčali na telefón. Všetko sme zachytili presne tak, ako sme chceli, je to krásna krajina a keby sme to natáčali na hocičo, vždy by to vyzeralo krásne," doplnila Barbora Piešová.





Na čo sa dívaš video: https://www.youtube.com/watch?v=bnGSJboBePg