Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

BBD sa do Noci divadiel zapojí projektom Záhrada nikdy nespí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Dušan Hein

Inscenácia v divadelnej záhrade - putovanie otvorenou záhradou za svetla bateriek má byť prísľubom nielen nevšedného zážitku, ale aj pokusom o vytvorenie bezpečného prostredia na čerstvom vzduchu.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Bratislavské bábkové divadlo (BBD) sa do celoslovenského podujatia Noc divadiel 2020 zapojí premiérou nového projektu Záhrada nikdy nespí. "Bude jedinečnou exteriérovou inscenáciou priamo v divadelnej záhrade a detskí diváci tu po zotmení odhalia fascinujúci život nočných tvorov v trse trávy, korune stromu či kôpke hliny," avizuje divadlo nový autorský projekt s hudbou Martina Geišberga. Verejnosti ho predstaví v sobotu 21. novembra.

Inscenácia v divadelnej záhrade - putovanie otvorenou záhradou za svetla bateriek má byť prísľubom nielen nevšedného zážitku, ale aj pokusom o vytvorenie bezpečného prostredia na čerstvom vzduchu. Divadlo sa tak rozhodlo tvorivo reagovať na súčasnú pandemickú situáciu a hľadať nové formy diváckeho zážitku. Ten má vyvolať aj cyklus videí, ktoré malým divákom predstavia povolanie a život umelca.

Na premiéru nového projektu BBD nadviaže práve cyklom krátkych dokumentárnych filmov o vzniku novej inscenácie. "Diváci v piatich dieloch zistia, ako vyzerá cesta od prvého nápadu po hotové dielo a ako spolupracujú herci, režisér, dramaturg a scénograf," avizujú tvorcovia videí, ktoré budú postupne uverejňované na facebookovej stránke divadla a na www.babkovedivadlo.sk.

BBD ďalej informuje, že pre aktuálnu situáciu a špecifickosť predstavenia je kapacita na Noc divadiel obmedzená na maximálne 50 ľudí s povinnosťou rezervácie miesta na adrese prevadzka@babkovedivadlo.sk. Vstup je bezplatný.