Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Kultúra

Beach Boys oslávia jubileum koncertným turné i kolekciou nových piesní

Členovia skupiny The Beach Boys Al Jardine (vľavo), Mike Love (uprostred) a David Marks počas úvodného vystúpenia, ktorým odštartovali 24. apríla 2012 v arizonskom Tucsone koncertné turné pri príležitosti 50. výročia kapely. Foto: TASR/AP Photo/Ross D. Franklin

Ťažisko série koncertov bude na severoamerickom kontinente, v Európe by sa Beach Boys mali predstaviť iba trikrát v auguste, a to v Nemecku a v Belgicku.

Los Angeles 27. apríla (TASR) - Legendárna americká skupina The Beach Boys oslávi 50. výročie pôsobenia na hudobnej scéne koncertným turné, ako aj vydaním albumu nových piesní.

Ťažisko série koncertov bude na severoamerickom kontinente, v Európe by sa Beach Boys, z ktorých traja členovia oslávia v tomto roku 70 rokov a ďalší - Mike Love - má už 71 rokov, mali predstaviť iba trikrát v auguste, a to v Nemecku a v Belgicku. Ich koncertná šnúra bude mať však až 56 zastávok.

Formácia okolo Briana Wilsona nepripravuje na nový album nové nahrávky niekdajších megahitov (Good Vibrations, Surfin' USA a pod.), ale výlučne nové skladby. Kolekcia ponesie názov That's Why God Made The Radio a na trhu sa objaví 5. júna.

Vyplýva to z informácií, ktoré skupina zverejnila krátko pred dnešným úvodným koncertom turné v zámorí.