Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Kultúra

Benefičný koncert Hudba bez bariér bude tentoraz on-line

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

U nás platí, že cestu nájdeme alebo si ju urobíme, povedal organizátor podujatia.

Bratislava 3. decembra (TASR) – Benefičná akcia Hudba bez bariér bude tentoraz on-line. Do podujatia na pomoc druhým sa zapoja Peter Bič Project, speváci Juraj Bača, Tomáš Buranovský, Chris Ellys, speváčky Karmen Pál-Baláž, Adela Radimcová a dvojica Dennyiah. V poradí ôsme pokračovanie Hudby bez bariér sa malo pôvodne konať 20. novembra v Spišskej Novej Vsi. Nahradí ju on-line forma, večer plný hudby sa uskutoční 5. decembra na sociálnych sieťach OZ Parasport24.

„Pre on-line formu Hudby bez bariér sme sa rozhodli preto, aby sme nepretrhli niť našich podujatí. U nás totiž platí, že cestu nájdeme alebo si ju urobíme. Stále platia zákazy, ale my vieme, že kultúra ľuďom chýba. Na náš projekt sme dostali grant od ministerstva kultúry, a tak môžeme týmto spôsobom pomôcť. Aj niektorým ľuďom z hudobného priemyslu, ktorí zareagovali pozitívne. A tentoraz vlastne pomáhame na dve strany, on-line formou pre ľudí z pohodlia ich domácnosti,“ uviedol pre médiá organizátor podujatia Miroslav Buľovský.

Do akcie sa zapojí aj herec a spevák Juraj Bača, ktorý s občianskym združením Parasport24 pravidelne spolupracuje a hovorí: „V čase, keď sa dôvody na úsmev hľadajú ťažšie, je samozrejmosťou, že by si ľudia mali navzájom o to viac pomáhať. Projekt hudba bez bariér so svojou dlhoročnou tradíciou podporuje ľudí, ktorí by svojou láskou k životu a odhodlanosťou bojovať, mohli ísť príkladom mnohým. A to je aj dôvod, prečo som sa do neho zapojil. Okrem finančnej pomoci z kúpy vstupeniek na on-line koncert, je tým najkrajším darom pocit, že sa ľudia dozvedia o príbehoch, ktoré pre nich, tak ako pre mňa, môžu byť inšpiráciou pre ďalšiu prácu a dôvodom stať sa o niečo lepším človekom.“

Na archívnej snímke herec Juraj Bača.
Foto: TASR - Martin Baumann


Na sociálnych sieťach Parasport24 je spolu takmer 30.000 ľudí, ktorí sa môžu priamo zúčastniť na on-line koncerte. „Počas toho, kým budeme prezentovať on-line formu Hudby bez bariér na našom YouTube kanále Parasport24 a facebookovej stránke, budú môcť ľudia posielať SMS. Tým prispejú akoby na vstupenku projektu. Samozrejme, aj tento koncert bude pomáhať, priamo pri pozeraní sa ľudia dozvedia, akým spôsobom a komu,“ dodáva Buľovský.