Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Kultúra

VIDEO: Bibiana predstaví najkrajšie knihy za rok 2021

Na snímke predseda poroty súťaže Najkrajšie knihy Slovenska za rok 2021 Ľuboslav Paľo počas slávnostného udeľovania cien Najkrajšie knihy Slovenska v priestoroch Ministerstva kultúry SR 9. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Knihy posudzuje 15-členná odborná porota podľa výtvarných a polygrafických hodnôt.

Bratislava 9. júna (TASR) - Medzinárodný dom umenia pre deti Bibiana v Bratislave predstaví najkrajšie knihy za rok 2021. Kolekcia ocenených kníh bude prístupná od piatka (10. 6.). TASR o tom informovala organizačná a mediálna manažérka Bibiany Natália Cehláriková.

"Každá kniha musí upútať svojho čitateľa nielen obsahom, ale aj spracovaním," uviedla Cehláriková. Cieľom súťaže je podporiť zvyšovanie výtvarnej úrovne a kvalitu polygrafického spracovania kníh.



Knihy posudzuje 15-členná odborná porota podľa výtvarných a polygrafických hodnôt. Každý rok tak vzniká ocenená kolekcia, ktorá obsahuje maximálne 20 kníh. Do tohto ročníka direktórium súťaže akceptovalo prihlášky 184 kníh. Porota vybrala ako Najkrajšie knihy Slovenska 20 kníh a deväť študentských prác. Predsedom poroty bol Ľuboslav Paľo.

Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční vo štvrtok popoludní v dvorane Ministerstva kultúry SR v Bratislave. Po slávnosti bude otvorenie výstavy Najkrajšie knihy Slovenska 2021 v Galérii Dušana Rolla v Bibiane.